top of page

Hallo daar, ik ben mona.

Pedagoog van opleiding met een doctoraat in de onderwijskunde, maar daarnaast (en eerst en vooral) mama van twee machtig prachtige zoontjes: Otto (2019) en Jef (2021). 

 

Zoontjes die groeien en bloeien. Snel. Te snel. En dat vertaalt zich letterlijk in een nieuw maatje om de enkele maanden. Dus het werd één van mijn grote hobby’s om leuke kledij voor mijn mini’s tweedehands te zoeken. Veel goedkoper, en ook gewoon: HEEL LEUK OM TE DOEN.

 

En daarom besloot ik van mijn hobby iets groters te maken. Want in het snuisteren tussen kledingstukken van de kindjes van vrienden en familie, zag ik ook meteen wat een mooie stuks gewoon thuis blijven liggen. Te snel te klein. ZONDE.

 

Ik wil al die stuks een tweede (of derde of vierde) leven geven. Want hoe schoon is het, dat het verhaal van dat kledingstuk nog even kan verder leven? En hoe goed is het voor de planeet om de levensduur van jouw kledingstuks te verlengen door het door te geven aan een volgend kindje? Juist ja: SUPER GOED. Ik geloof dat in onze groei naar een duurzamere wereld, iedereen kan helpen door af en toe tweedehands te kopen. En hier wil Moetie alvast een handje helpen.

"We don't need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly." - Anne-Marie Bonneau

HUS04765 (1).jpg
HUS05235.jpg

moetie?

Dus koos ik ervoor om een eigen webshop te starten. Een sprong in het diepe. tevens een goed excuus om mijn passie voor tweedehands spulletjes zo veel mogelijk naar buiten te laten komen. Mijn schoonste vondsten deel ik dus graag met jullie. Ieder stuk zou ik zelf kopen.

 

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan" - Pippi Langkous

 

De naam ‘Moetie’ is een niet-zo-subtiele verwijzing naar mijn mama, die ik (en nu ook mijn zoontjes) aanspreken met ‘Mutti’. Omdat deze webshop er is voor alle mama’s en papa’s die denken aan de toekomst van hun kindjes. En ook gewoon graag toffe en goedkope kledij voor hen koopt, let’s be real. 

 

En er is nog zo veel meer dat ik hiermee wil doen: ruil-evenementen, pop-up shops, een blog, DIY-ideetjes. Wil je dus op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

 

Nog vragen voor mij? Neem contact op via het formulier of stuur een mailtje naar mona@moetie.be.

bottom of page