top of page
 • Heb je een voorbeeld van zo een tweedehands lijstje bij Moetie?
  Jazeker. Op deze pagina kan je een kijkje nemen naar de geboortelijstjes in samenwerking met Moetie die nu online staan. Daarnaast kan je hier ook inspiratie opdoen.
 • Wat is het verschil met een geboortelijst bij een reguliere winkel?
  Heel wat. Een geboortelijstje met Moetie geeft je eindeloze vrijheid. Je kan op je geboortelijstje zetten wat je maar wil, en hoeft geen rekening te houden met een bepaalde stock die een winkel kan aanbieden. Je kan items uit verschillende winkels en van verschillende stijlen kiezen. De prijs van een tweedehands geboortelijstje ligt een stuk lager aangezien ik items aanbied aan 50 à 60 % van de gemiddelde nieuwprijs op de markt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het afhalen van spullen. Ik lever alles aan huis, één maand voor de uitgerekende datum. Komt er toch iets wat later? Dan krijgen jullie dit op tijd te horen. Omdat ik alle stuks eigenhandig voor jullie uitzoek, geldt er een aankoopverplichting van de stuks die ik voor jullie aankoop. Dit kan verschillend zijn in een reguliere winkel.
 • Hoeveel kost zo een tweedehands geboortelijstje gemiddeld?
  De prijs van jouw geboortelijst hangt af van verschillende factoren: de hoeveelheid stuks die ik tweedehands moet uitzoeken, de merken die je verkiest, of ik een aantal zaken moet personaliseren, enzovoort. Ik hanteer een richtprijs van 50 à 60 % van de gemiddelde nieuwprijs op de markt. Dit gaat over de nieuwprijs van stuks van kwalitatief hoogstaande merken (bv. een slaapzak van Bemini of ErgoCocoon, niet van H&M of Hema). Toch stuks van een goedkoper merk op jouw lijstje? Dan wordt de prijs hieraan aangepast. Voorbeeld: een Tripp Trapp van Stokke kost nu ca. €240 nieuw en kan je bij mij krijgen voor €120. Wil je een Tripp Trapp met een likje verf naar keuze, dan gaat dit naar €150. Wil je liever een stoel van IKEA, dan ligt de prijs uiteraard een heel stuk lager. Deze prijzen kunnen echter fluctueren naargelang beschikbaarheid op de tweedehands markt. Over grote verschillen in afgesproken prijs, zal ik jullie steeds tussendoor op de hoogte houden. De geboortelijsten die ik al mocht samenstellen, hadden een gemiddelde kostprijs van €2.000 (incl. administratieve kosten; gemiddeld 70 à 80 items, van park tot tetradoek). Ook belangrijk om te weten is dat ik jullie geen stuks ga verkopen die jullie niet kunnen gebruiken of niet nodig hebben. Wonen jullie heel klein, dan ga ik jullie geen park verkopen, maar nadenken over alternatieven om jullie kindje de nodige (speel)ruimte te geven in de woonkamer.
 • Hoe verloopt de betaling?
  Nadat we overlopen welke stuks ik allemaal voor jullie zal uitkiezen, wordt een offerte opgemaakt met een schatting van de prijs voor alles. Ik vraag een voorschot van 30% op deze prijs bij de aanvang van mijn zoektocht. Eén maand voor de uitgerekende datum is de geboortelijst af en krijgen jullie alle informatie van mij om in te loggen. Jullie rekening zal gekoppeld worden aan de geboortelijst. De centjes van de stuks die dus via de geboortelijst voor jullie worden aangekocht, komen dus op jullie rekening terecht. Eén maand na het openen van de geboortelijst, vraag ik om het resterende bedrag van de geboortelijst te betalen.
 • Is er een vaste (administratieve) kost?
  Voor het samenstellen van een tweedehands geboortelijst voor jullie, hangt de administratieve kost af van de grootte van de lijst (10% van de grootte van de lijst), met een minimum van €145. Kom je op het einde van de rit de spullen zelf ophalen? Dan geef ik een korting van €50 op deze vaste kost. Zo betaal je minimum €95 aan administratiekosten.
 • Ik wil wel een paar spullen tweedehands, maar niet alles. Kan dat?
  Zeker. Het is niet zo dat ieder stuk uit je geboortelijst tweedehands moet zijn. Stel dat je maar enkele stuks tweedehands wilt, en hiervoor hulp kan gebruiken, dan mag en kan dat! Heb je al een lijst lopen in een andere winkel? Of ben je van plan om ook een lijst te leggen in een reguliere winkel (bv. voor familieleden die nog graag een geschenkje kopen en afgeven)? Dan kan je deze zonder problemen toevoegen aan de online geboortelijst die ik hanteer.
 • Kan ik ook nieuwe dingen toevoegen aan mijn geboortelijstje?
  Ja hoor. Het Yes Baby platform laat toe om babyspullen van verschillende (online) winkels toe te voegen. Dit kan je dus steeds doen. Ik zal echter deze nieuwe spullen niet voor jullie aankopen of afleveren aan huis. Wat ik wel zal doen, is jullie informeren over welke nieuwe spullen handig zijn om te hebben, én ik zal ze online uitzoeken en toevoegen aan jullie online geboortelijst. Ik vraag dan wel aan jullie om deze spullen ofwel zelf aan te kopen, ofwel aan jullie vrienden en familie te vragen om deze aan te kopen voor jullie. Daarnaast heb ik ook een samenwerking met Ellen van Blauwvis. Zij maakt leuke gepersonaliseerde geboortecadeaus die zo mee op een lijstje kunnen.
 • Wordt er rekening gehouden met mijn smaak/stijl?
  Ja. Aan de hand van Pinterest borden en gerichte vragen probeer ik zicht te krijgen op wat jullie graag zien en mooi vinden. Dit neem ik zeker en vast mee in mijn zoektocht.
 • Kan ik dan over niks beslissen?
  Zeker wel. Hoewel loslaten een belangrijk woord is, blijft jullie inspraak voor mij enorm belangrijk. Jullie mogen een aantal zaken “prioritair” aanduiden. Willen jullie een bepaalde merk van stoel, een specifiek kleur van park of een zekere grootte van luiertafel? Dan neem ik dit mee en houd ik hier rekening mee. Tussendoor krijgen jullie zeker foto’s en updates van mij. Van bepaalde stuks (bv. zeversjaaltjes, voetenzakken, slaapzakken) heb ik ook meerdere in stock, en dan mogen jullie uiteraard een favoriet uitkiezen.
 • Dit is mijn tweede (derde, vierde,...) zwangerschap. Heeft zo’n tweedehands geboortelijst dan nog nut?
  Zeker wel! Hoewel je al veel in huis hebt, hoeft je geboortelijst niet énkel voor je tweede kindje te zijn. In veel gevallen staat er op zo’n tweede geboortelijstje ook wat voor de oudste: een rugzakje, een loopfiets, een tweede stoel, een grotere autostoel, enzovoort. Opnieuw: alles kan dankzij het online platform van Yes Baby.
 • Kost de online geboortelijst zelf geld?
  Neen. Dit is gratis. Enkel voor de koppeling van jouw bankrekening zal 0,02€ in rekening gebracht worden en kopers betalen een administratiekost van 3% per transactie (min. 0,99€ en max. 2,99€).
 • Ik ben al langer dan 20 weken zwanger. Ben ik te laat?
  Neen hoor. Bij voorkeur kom je rond 15-20 weken zwangerschap langs om de lijstbespreking te doen. Ben je al langer zwanger, dan bekijken we samen wat nog haalbaar is in de resterende termijn. Veel hangt af van het aantal lopende lijstjes op dat moment. Aarzel niet om me alsnog te contacteren (mona@moetie.be)!
 • Kan de kledij van je webshop ook op mijn lijstje?
  Absoluut! Jullie krijgen zelfs een voorkeursbehandeling en mogen naar mijn stock komen kijken om leuke kleertjes uit te kiezen. Ik zorg er dan voor dat ze op jullie lijstje komen.
 • Bied je ook doopsuiker en geboortekaartjes aan?
  Zelf bied ik dit niet aan, maar ik heb een samenwerking met Madam Sam die hiervoor kan zorgen. Madam Sam maakt ecologische geboortekaartjes en doopsuiker, passend bij jouw stijl en wensen. Grafisch, illustratief, cute of stoer, het kan allemaal. Alles wordt gedrukt op ecologisch papier.
 • Kan ik bij jou terecht voor wasbare luiers?
  Voor de aankoop van wasbare luiers (die eventueel ook op een geboortelijstje kunnen) werk ik samen met Terra Cotta. Je kan hier ook een pakket wasbare luiers huren om het eens uit te testen.
 • Rond welke regio werk jij?
  Ikzelf woon in Vinderhoute. Woon je in Gent, Lievegem of ca. 30 min rijden van Vinderhoute? Ideaal! Woon je wat verder en wil je toch graag met Moetie samenwerken voor je lijst? Dan bekijken we online mogelijkheden, maar vraag ik om de spullen dan zelf op te halen.
 • Is dit voor mij de goedkoopste weg naar een baby-uitzet?
  Neen. Hebben jullie een beperkt budget om mee te werken, en wil je daar zo veel mogelijk uit halen? Dan zou ik aanraden om jullie spullen bijeen te zoeken op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel. Met die prijzen kan ik niet concurreren vanwege eigen kosten, BTW te betalen, eigen inkoopprijs, enzovoort. Maar dit doen, kost tijd en moeite. Wat ik wel kan bieden is de meest rustgevende weg naar jullie baby-uitzet. Ik geef eerlijk advies, zoek alles voor jullie persoonlijk uit, ken al wat van de kwalitatievere merken en ga ook gericht op zoek, ik blijf me inlezen over wat wordt aangeraden/veilig is, controleer alles, was alles, zorg dat alles bij jullie terechtkomt,... Jullie kunnen op beide oren slapen dat alles in huis is voor de komst van jullie baby'tje/baby's. Dus neen, ik ga zeker niet beweren dat jullie het niet elders goedkoper hadden kunnen vinden. Maar ik bied dan ook veel meer dan "gewoon goedkopere babyspullen". Wat ik doe is het gedoe en geregel om alles zelf uit te zoeken en in huis te halen, een héél pak gemakkelijker te maken. Relax! 't Komt in orde! Het wordt geregeld! Zalig, toch? Onbetaalbaar, eigenlijk 😏.
 • Kan ik bij jou ook terecht voor een volledige kinderkamer?
  Ja en neen. Je kan bij mij terecht voor een babybedje, luiertafel, en andere inrichting van de kamer zoals tapijtje, hobbelpaardje, nachtlampje, en andere inkleding. Ik denk met plezier mee aan de inrichting van het mooiste kamertje in jullie huis! Ook een commode-kast kan ik voorzien en zelfs pimpen voor je (al is dit in de warmere maanden voor mij wat betreft ruimte iets gemakkelijker klaar te spelen, vandaar dat mijn prijs hiervoor kan fluctueren naargelang het seizoen). Voor een grote kinder(kleer)kast heb ik helaas te weinig ruimte en vervoersmogelijkheden, waardoor ik besloten heb om deze niet (meer) aan te bieden.
 • Kan ik ook babyspullen huren bij jou?
  Ja. Sommige stuks bied ik nu ook te huur aan. Je kan er hier alles over lezen.
 • Ik wil geen geboortelijstje, maar heb wel veel spullen te koop! Kan jij die overkopen?
  Misschien. Kleine stuks (tetradoeken, hoezen, wagenspanners, accessoires voor de Tripp Trapp, Babybjörn wipper, enzovoort) kan ik wel meteen overkopen (indien ik niet al te veel in stock heb). Grotere stuks (bv. park, luiertafel, buggy's, enz.) ga ik enkel overkopen wanneer de vraag ervoor is. Ik heb helaas niet de ruimte om permanent grote stock te hebben. Ik probeer op deze pagina wel regelmatig aan te vullen waar ik naar op zoek ben wat betreft grote stuks. Voel je zeker vrij om me een overzichtje door te sturen van wat je allemaal te koop hebt (mona@moetie.be). Da's steeds handig om te weten.
bottom of page